Jeugdhulp

Hebt u een vraag over de opvoeding van uw kind? Maakt u zich zorgen over een kind bij u in de buurt? Deel uw vragen of zorgen dan! U kunt met uw vraag terecht bij het dorpsteam. Samen met een medewerker van het dorpsteam zoekt u naar oplossingen die voor u en in uw situatie werken. Dus welke vraag u ook heeft: blijf er niet mee zitten. U staat er nooit alleen voor.

Ondersteuning bij opgroeien en opvoeden

Soms loopt u tegen bepaalde (opvoed- en opgroeikundige) vragen aan, die u niet zelf of met de mensen om u heen kunt oplossen. Dan is het fijn als u bij iemand terecht kunt die luistert en samen met u naar een oplossing zoekt.

Dorpsteam Baarle-Nassau

Bij het Dorpsteam bent u met deze vragen aan het juiste adres. Het Dorpsteam is er voor alle hulpvragen, ook over opvoeden en opgroeien.

Het Dorpsteam bestaat uit professionals met verschillende expertisen. Zij bieden zelf ondersteuning of helpen u bij het vinden van de juiste ondersteuning door andere organisaties.

Waar kan ik het Dorpsteam bereiken?

Het Dorpsteam is bereikbaar via een telefonisch informatiepunt en inloopspreekuren. Het telefonisch informatiepunt is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: 088-6050605.

De inloopspreekuren van het Dorpsteam zijn op:

  • maandag van 9.30 uur tot 11.00 uur. U kunt dan binnenlopen in het Gemeentehuis  in Baarle Nassau, Singel 1;
  • donderdag van 14.00 uur tot 15.30 uur. U kunt dan terecht in het Cultureel Centrum Baarle-Nassau, Pastoor de Katerstraat 5.

Specialistische jeugdhulp

Soms is er meer ondersteuning nodig dan het dorpsteam kan bieden.

Als het dorpsteam merkt dat er intensievere jeugdhulp nodig is, dan leggen zij contact met het sociaal team van de gemeente. Een medewerker van het sociaal team gaat met u en uw gezin in gesprek, bekijkt samen met u wat er nodig is en organiseert de specialistische jeugdhulp.

Wanneer wordt specialistische jeugdhulp ingezet? Dit gebeurt bij:

  • intensieve zorgvragen bij opgroei-, opvoed-, ontwikkelings- en gedragsproblemen;
  • specialistische hulp voor jongeren met een verstandelijke beperking;
  • zorg bij onveiligheid, waaronder kindermishandeling en huiselijk geweld;
  • jeugdreclassering na een strafbaar feit.