Digitale afvalkalender en App vervangen de papieren afvalkalender

13 november 2023
beeld afvalwijzer-app

Vanaf 1 januari 2024 stapt de gemeente over naar een digitale afvalkalender. U kunt de kalender bekijken via www.mijnafvalwijzer.nl of via de Afvalwijzer app. Met een digitale afvalkalender kunnen we eenvoudiger over wijzigingen communiceren, het scheelt papier en het is duurzamer.

Zo werkt de Afvalwijzer app

Download de Afvalwijzer app in de appstore. Het enige wat u hoeft te doen is eenmalig uw postcode en huisnummer invullen. Vanaf dat moment toont de Afvalwijzer u een afvalkalender op maat.

U kunt ook meldingen instellen, zodat u een bericht krijgt op de avond of ochtend voordat wij uw afval ophalen. Een handig geheugensteuntje!

Zo werkt www.mijnafvalwijzer.nl

Ook op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u na het invullen van uw postcode en huisnummer zien wanneer wij het afval bij u ophalen.

Papieren afvalkalender

U kunt de afvalkalender via MijnAfvalwijzer ook printen of een papieren afvalkalender aanvragen. Voer uw postcode in. Klik op ‘PDF’ om te zelf printen of klik op kalender om een papieren afvalkalender te laten opsturen. U ontvangt deze dan binnen 5 werkdagen.

Heeft u geen computer of smartphone?

Dan kunt u op aanvraag vanaf half december toch een papieren versie ontvangen. In december laten wij weten hoe en waar u dat aan kunt vragen.