Donderdag 5 oktober bijeenkomst Veilig buitengebied

19 september 2023
sfeerbeeld

Hoe houden we het buitengebied veilig? Hoe zorgen we er samen voor dat we weerbaar zijn en nee blijven zeggen tegen criminele aanbiedingen? Dat is de insteek van de bijeenkomst ‘Veilig buitengebied’ voor (agrarische) ondernemers en bewoners van het buitengebied op donderdagavond 5 oktober in het Chaamsche Wapen, Dorpsstraat 44 in Chaam. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Drugslabs en hennepkwekerijen

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 agrariërs in Brabant weleens is benaderd voor bijvoorbeeld verhuur van leegstaande panden voor niet zuivere doeleinden. Bovendien worden in ons buitengebied regelmatig drugslabs en hennepkwekerijen ontdekt, net als dumpingen van drugsafval in sloten en gierkelders.

Samen in gesprek

Tijdens de avond vertelt een expert onder andere over de signalen en gevaren van drugscriminaliteit. Hoe gaat u om met bijvoorbeeld druk van criminelen. Meld Misdaad Anoniem vertelt hoe u echt anoniem kunt melden.

Ook is er volop gelegenheid om verder in te gaan op de veiligheid in het buitengebied en uw buurt. U kunt in gesprek gaan met onze burgemeester, boa’s, adviseurs Veiligheid en de bedrijfscontactfunctionarissen. Ook zijn vertegenwoordigers aanwezig van de ZLTO, politie Zeeland West-Brabant, Meld Misdaad Anoniem en Platform Veilig Ondernemen Brabant Zeeland. Wij houden deze avond samen met deze organisaties en de gemeenten Alphen-Chaam en Gilze en Rijen.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Meld u aan via veiligheid@abg.nl. Geef aan met hoeveel personen u komt en in welke gemeente u woont.