Is er in uw buurt al een BuurtWhatsApp-groep?

17 januari 2023

Maakt u zich soms zorgen over de veiligheid in uw buurt en ziet u wel eens verdachte situaties? U en uw buurtgenoten kunnen meedoen in een BuurtWhatsApp-groep (buurtpreventie-appgroep). Samen met uw buren zorgt u dan voor een veiligere buurt door elkaar op de hoogte te houden. Bij verdachte situaties kunt u zo snel hulp van de politie vragen.

Buurtpreventie werkt!

Dat een BuurtWhatsApp-groep werkt, zagen we eind vorig jaar in Chaam. Buurtbewoners van de buurtpreventie-app kregen een bericht dat er een fiets was gestolen. Er werd een verdachte aangehouden door de samenwerking van inwoners en politie. Er werden zelfs twee fietsen teruggevonden! Complimenten voor deze bewoners!

Veiligheid

De 34 buurten met een BuurtWhatsApp-groep herkent u aan een buurtpreventiebord. De borden staan op verschillende plekken in de buurt. De gemeente en contactpersoon van elke buurt hebben samen de plaats van het bord gekozen. Inbrekers zijn gewaarschuwd dat er op hen gelet wordt. Bij verdachte situaties bellen de oplettende buurtbewoners altijd 112 én waarschuwen de buurtbewoners elkaar in de BuurtWhatsApp-groep.

Iets voor uw buurt?

Heeft uw wijk, buurt of dorp nog géén BuurtWhatsApp? Start zelf een appgroep en zorg samen voor een veiligere buurt! Laat het ons weten via veiligheid@abg.nl. Doe dat ook als u al een BuurtWhatsApp hebt, maar dit nog niet bij ons bekend is. Als het nodig is, kunnen wij u dan bereiken.

Benieuwd of uw buurt of wijk aan buurtpreventie via WhatsApp doet? Neem dan ook contact op met ons of uw wijkagent via veiligheid@abg.nl.

Samen maken wij uw buurt veiliger!