Paul Geurts nieuwe gemeentesecretaris gemeente Baarle-Nassau

01 maart 2023

De gemeente Baarle-Nassau heeft Paul Geurts benoemd als nieuwe gemeentesecretaris. Paul Geurts (1977) wordt ook een van de nieuwe directeuren van de ABG-organisatie. Hij start per 1 mei in zijn nieuwe functie en is geen onbekende voor Baarle-Nassau. Op dit moment is hij werkzaam als afdelingsmanager Veiligheid en Vergunningen bij de ABG-organisatie. Voor die tijd was Paul werkzaam bij de gemeente Tilburg in verschillende adviesfuncties.

Ervaring en door ontwikkelen

Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf: “Paul kent de gemeente Baarle-Nassau en de ABG-organisatie goed. Samen staan we voor grote uitdagingen. Dit vraagt niet alleen om een sterk bestuur, maar ook om ervaren en prettige collega’s die onze toekomst mee vorm willen geven. We zijn dan ook blij dat Paul met ons wil verder bouwen aan de bijzondere enclavegemeente Baarle-Nassau en de doorontwikkeling van onze ambtelijke organisatie.”

Paul heeft veel vertrouwen in de mensen die elke dag voor de inwoners van Baarle-Nassau werken en is dankbaar voor het vertrouwen van het college in hem. “Naast de complexe enclavesituatie maakt de korte afstand met de inwoners van Baarle-Nassau de gemeente aantrekkelijk. Die nabijheid wil ik vanuit mijn nieuwe rollen als gemeentesecretaris en directielid ook blijven vervullen richting de medewerkers.”

Verder bouwen

Bestuur, directie, management, ondernemingsraad en medewerkers van de ABG-organisatie waren nauw betrokken bij de werving van de nieuwe gemeentesecretaris/directeur. De ABG-organisatie heeft met de benoeming van Paul Geurts weer een compleet directieteam. De gemeente Gilze en Rijen benoemde namelijk Monique van Bavel als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de ABG-organisatie. Paul en Monique vormen hiermee samen met Gert-Willem van Weel (gemeentesecretaris Alphen-Chaam) het directieteam van de ABG-organisatie.

Met de komst van de nieuwe gemeentesecretaris neemt Baarle-Nassau afscheid van Michel Antens, de huidige ad interim gemeentesecretaris. Michel heeft deze rol met verve vervuld. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.