Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Even voorstellen: Meld Misdaad Anoniem

10 januari 2018

U kent de dader, maar de dader kent u ook? U hebt informatie over een misdaad, maar er zijn redenen waarom u niet naar de politie kunt of durft? Een lastig dilemma. Meld Misdaad Anoniem biedt uitkomst.

Onafhankelijk

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. U kunt bij M. melding doen over bijvoorbeeld mishandeling, overvallen, brandstichting of drugscriminaliteit. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kunt u bij M. terecht. Jaarlijks komen er voor onze regio tientallen M.-meldingen binnen. Dankzij deze tips worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost.

Anoniem

De anonimiteit van de melder staat bij M. op de eerste plaats. Het team van medewerkers heeft maar één doel voor ogen: uw anonimiteit beschermen. Uw anonimiteit is voor M. zelfs belangrijker dan een onderzoek oplossen.

Melding

M. is een onafhankelijke organisatie en is géén politie. Alleen als uw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Zij kunnen hiermee niet zomaar ergens binnenvallen of iemand aanhouden. Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een verdachte of adres bekend? Nader onderzoek kan nieuwe feiten opleveren.

Een M.-melding is hiermee een puzzelstuk in een groter geheel en wordt onderdeel van de gebruikelijke onderzoeken van bijvoorbeeld de politie of het fraudeloket van een verzekeraar. De opsporingsinstanties zijn zelf verantwoordelijk voor wat er met de informatie wordt gedaan. Zij moeten zich daarbij houden aan bestaande wet- en regelgeving voor het doen van onderzoeken.

Melden

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. U kunt ook online melden via www.meldmisdaadanoniem.nl