Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Gemeentelijke legpenning voor Jan Vermeer

04 mei 2018

Op donderdag 3 mei ontving de heer J.C.M. (Jan) Vermeer een gemeentelijke legpenning uit handen van burgemeester De Hoon-Veelenturf. De heer Jan Vermeer kreeg de legpenning tijdens zijn afscheidsbijeenkomst als wethouder van de gemeente Baarle-Nassau.
De legpenning is aan hem toegekend voor zijn jarenlange politieke inzet voor de gemeente Baarle-Nassau. Hij kreeg de legpenning in het bijzonder voor zijn bestuurswerk als wethouder gedurende de periode 2006 tot 2018.

Politiek

De heer Jan Vermeer stond samen met gelijkgestemden aan de wieg van de oprichting van de Vooruitstrevende Partij Baarle (VPB) in 1977. Vanaf 1978 tot 1990 en van 2005 tot 2006 was Jan Vermeer raadslid voor deze partij.

Verdiensten

Van 13 april 2006 tot 2 mei 2018 was Jan Vermeer wethouder in het college van B en W van de gemeente Baarle-Nassau. Tijdens zijn bestuursperiode zijn veel dingen tot stand gekomen, zoals de brede school Uilenpoort, het gemeentehuis en de multifunctionele accommodatie / dorpshuis De Bremerpoort in Ulicoten. Eén van de bijzondere verdiensten van de heer Vermeer is dat hij de grote transities in het sociale domein, waarbij er steeds meer taken van de Rijksoverheid naar gemeenten werden overgedragen, er feilloos doorheen heeft geloodst.

Foto: Eline Blok