Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Hoogstraten en Baarle-Nassau vervangen brug Schoorstraat / Haldijk

23 mei 2018

In samenwerking met buurgemeente Hoogstraten vervangt de gemeente de brug over het Merkske. De bestaande brug is in slechte staat en is daarom al een tijdje afgesloten voor voertuigen.

Woensdag 6 juni beginnen we met de werkzaamheden. Vanaf dat moment is de brug ook afgesloten voor voetgangers, fietsers en ruiters. Voor deze groepen weggebruikers is een omleidingsroute aan beide zijden van de grens, via de knooppuntennetwerken. Het is de bedoeling dat de brug op 11 juli open gaat voor het verkeer.

Wat gaan we doen?

We vervangen de bestaande brug door een van te voren gemaakte, nieuwe brug op funderingspalen. Als we de brug vervangen hebben moeten de ter plaatse gemaakte betonnen palen en balken eerst uitharden. Daarom mag niemand de brug gebruiken tot en met 8 juli.

Op verzoek van de waterloopbeheerders komt de nieuwe brug hoger te liggen. Dit betekent dat we de aanliggende wegdelen moeten aanpassen. Op maandag 9 en dinsdag 10 juli staan de asfaltwerkzaamheden ingepland. Als we hier mee klaar zijn is de brug weer open voor alle verkeer. Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de planning nog wijzigen.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Jan Braspenning van de gemeente Baarle-Nassau, via 14 013 of janbraspenning@abg.nl.