Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Start aanleg Fietstunnel Reth en rotonde Turnhoutseweg voor aanleg randweg

29 mei 2018

Boskalis Nederland realiseert in opdracht van de Provincie Noord-Brabant de Randweg Baarle. Onderdeel van de Omlegging Baarle is de aanleg van de fietstunnel aan de Reth en de rotonde aan de Turnhoutseweg. Boskalis is met beide werkzaamheden op 28 mei 2018 begonnen.

Aanleg fietstunnel

Tot en met de zomervakantie is Boskalis bezig met voorbereidende werkzaamheden, Zo gaan ze bijvoorbeeld kabels en leidingen verleggen. Ze beginnen hiermee op 18 juni 2018. Vanwege de veiligheid komt er een omleiding (bypass) voor fietsers. De fietsomleiding komt aan de zuidzijde van de Reth te liggen. De omleiding voor de fietsers is dan klaar voor gebruik. Tegelijk is vanaf 18 juni 2018 de Reth gesloten voor het gemotoriseerd verkeer. U kunt de Reth, de Kievit en de Veldbraak dan bereiken via de nieuw aangelegde weg Nijhoven. Na de zomervakantie begint Boskalis met de aanleg van de fietstunnel zelf.

Aanleg rotonde Turnhoutseweg

Boskalis is bezig met de werkzaamheden aan de rotonde. De verwachting is dat de werkzaamheden eind november klaar zijn. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Aanbrengen van de bypass (omleiding) aan de westzijde van de toekomstige rotonde. De bypass is nodig om kabels een leidingen te verleggen. Het aanbrengen van het asfalt op de bypass staat gepland voor 31 mei 2018. De werkzaamheden vinden naast de weg plaats. Verkeersregelaars bij de in- en uitrit begeleiden het verkeer. Fietsers vanaf Baarle richting Turnhout worden omgeleid via het Bels Lijntje.
  • Boskalis verwacht dat het verkeer vanaf 18 juni over de bypass rijdt.
  • Vanaf 4 juni 2018 gaan ze de kabels en leidingen verleggen.
  • Na het verleggen van de kabels en leidingen begint de bouw van de rotonde.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Dick Schreuders van Boskalis via omgevingbaarle@boskalis.com. Of kijk op www.omleggingbaarle.nl.