Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Waterlekkage vuurwerkopslag Domeinen Ulicoten

29 mei 2018

Op maandag 28 mei werd een technisch defect geconstateerd in de brandmeldinstallatie van de vuurwerkopslagplaats van Domeinen bij Ulicoten, in het buitengebied van de gemeente Baarle-Nassau. Daarbij is er water vrijgekomen uit het sprinklersysteem en is er vuurwerk nat geworden. Tot diep in de avond zijn experts, waaronder de EOD en hulpdiensten bezig geweest om drie vuurwerkbunkers te onderzoeken en veilig te stellen. Daarbij is zeer zorgvuldig te werk gegaan. Uit voorzorg is een gebied rondom de vuurwerkopslag tijdelijk afgesloten.

Op basis van de melding was onduidelijk wat er precies was gebeurd in de bunkers en wat de mogelijke gevolgen konden zijn. Daarom heb ik als burgemeester maandagmiddag alle betrokken partijen bij elkaar geroepen. Samen zijn we tot een aanpak gekomen om ongewenste situaties te voorkomen en de situatie weer te normaliseren. Dankzij ieders inzet is de situatie weer onder controle. Mijn dank gaat uit naar iedereen die daaraan heeft bijgedragen en de wijze waarop dat is gebeurd.

Het is goed om de gebeurtenissen te evalueren. Daarom heb ik het initiatief genomen om op korte termijn met alle partijen aan tafel te gaan.

Burgemeester Marjon de Hoon Veelenturf