Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Castelre gaat over op Nederlandse elektriciteit

30 juli 2018

Goed nieuws voor de inwoners van Castelre. Vanaf het najaar 2018 neemt het Nederlandse Enexis Netbeheer de elektriciteitsnetten in Castelre over van de Belgische netbeheerder Eandis.

De overgang naar Enexis Netbeheer heeft verschillende voordelen. Zo zijn de kosten van Nederlandse netbeheerders gemiddeld lager dan in België. En inwoners van Castelre kunnen voortaan zélf hun energieleverancier kiezen. Ook plaats Enexis slimme meters.

Inwoners van Castelre met Belgische elektriciteit ontvangen als eerste kennismaking een persoonlijk bericht van Enexis Netbeheer. Hierin staat wat zij in de komende periode kunnen verwachten. Daarnaast is de brief een uitnodiging voor informatiebijeenkomsten begin september.

Wethouder Hans van Tilborg is blij met dit nieuws: “Hiermee gaat een langgekoesterde wens van inwoners van Castelre in vervulling. We zijn als gemeente in de afgelopen jaren intensief betrokken geweest bij de gesprekken tussen Enexis en Eandis. Ook met onze rioolpompen en lantaarnpalen in Castelre gaan we over op Nederlandse stroom via Enexis.”