Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

197 zonnepanelen verduurzamen MFA Bremerpoort

17 augustus 2018

Op het dak van MFA Bremerpoort in Ulicoten zijn 197 zonnepanelen geplaatst. Op vrijdagochtend 24 augustus 2018 nemen we ze officieel in gebruik. We verwachten een opbrengst van 47.500 KWh per jaar. Dit is 50% van het huidige energieverbruik van Bremerpoort. Naast de energiebesparing leveren de zonnepanelen ook jaarlijks 30.000 kilo minder CO2-uitstoot op.

De drie gebruikers, Stichting ‘t Dorpshuis, Bernardusschool (Scholengemeenschap Het Groene Lint) en Kober kinderopvang, maar ook de gemeente zijn blij met deze verduurzaming van Bremerpoort.

“Op wereldschaal is het een kleine stap vooruit; voor Ulicoten is het een mooie bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. Jong en oud maken veel gebruik van het gebouw en aan hen kunnen we vanaf nu laten zien wat zonnepanelen kunnen doen om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen”, vertelt wethouder Sommen (duurzaamheid).

De leerlingen van de Bernardusschool kunnen via een beeldscherm op het leerplein zien hoeveel stroom de panelen opwekken en hoeveel stroom er verbruikt wordt.

De gemeente heeft de aanschaf van de zonnepanelen voorgeschoten. Met de gebruikers van het gebouw zijn afspraken gemaakt om de aanschaf van de zonnepanelen terug te betalen. Dit gebeurt met de kostenbesparing op de energierekening.