Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Baarle-Nassau in de grootste theaterparade van het jaar

07 augustus 2018

Op zondag 26 augustus 2018 is de rollende theaterparade wederom het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze. Binnen het thema voor deze 61ste editie, ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’, is Baarle-Nassau één van de onderwerpen.

Baarle-Nassau is door Vriendenkring Haisjô gekozen als thema voor hun wagen. Ze kozen Baarle-Nassau uit een lijst van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Brabantse. “Waar ligt de grens? Het merkwaardigste dorp ter wereld” is het onderwerp dat Vriendenkring Haisjô tot leven gaat brengen. Het bouwen en vormgeven van de wagen, de styling, aankleding en de acteursrepetities gebeuren deze zomermaanden.

Over Vriendenkring Haisjô

Vriendenkring Haisjô doet al 25 jaar mee aan de optocht, een echte mijlpaal voor deze ‘jonge’ groep. De bedoeling bij de oprichting was namelijk om, waar mogelijk, de allerjongste dorpsgenoten daadwerkelijk mee te laten bouwen aan een Brabantsedag-wagen. Bij de samenstelling van de groep werd daarom uitgegaan van een jongerengroep. Ook vandaag de dag nog bestaat het overgrote deel van de  vriendenkring uit jongeren in de leeftijd van 5 tot 30 jaar.