Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Week van de dementie

12 september 2018

Van 17 tot 23 september is het de ‘Week van de dementie’. In deze week staan we, wereldwijd, stil bij dementie. In Baarle besteedt de werkgroep DementieVriendelijke Gemeenschap (DVG) hier ook aandacht aan. Zij hebben hiervoor een nieuwe folder over dementie gemaakt.

In deze folder, de ‘Dementiewijzer’, kunt u antwoord vinden op veel gestelde vragen over dementie. De gemeente heeft uit de ‘Dementiewijzer’ tien tips (PDF, 691 kb)  gehaald over hoe u kunt omgaan met dementie. U kunt de tips ook gratis ophalen aan de balie van het gemeentehuis in Baarle-Nassau. Daar is ook de ‘Dementiewijzer’ verkrijgbaar.

Steun en win

Wilt u de ‘werkgroep DVG’ en de week van de dementie steunen? Kies dan een tip die u aanspreekt, print hem uit en hang de tip / opgehaalde poster van het gemeentehuis op een zichtbare plaats voor uw raam tijdens de ‘Week van de dementie’. Zo maakt u uw steun zichtbaar. U kunt ook kans maken om een enclave-bon te winnen. Maak hiervoor een foto van uw poster en plaats deze op de facebookpagina ‘Dementievriendelijk Baarle-Hertog & Baarle-Nassau’.

Tips

Heeft u uit eigen ervaring een bruikbare tip en wilt u die met ons delen? Dat kan via het e-mailadres van de Dementievriendelijke Gemeenschap: dvg.baarle@gmail.com. U kunt de tip natuurlijk ook delen via de facebookpagina van de DVG. De werkgroep DVG beloont de best bruikbare tip met een enclave-bon. De winnende tip plaatsen we half oktober in Ons Weekblad.

(foto: Erwin Goossens)