Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

“Boshovenring” naam noordelijke tak randweg Baarle

24 oktober 2018

De provincie Noord-Brabant, de gemeente Baarle-Hertog en de gemeente Baarle-Nassau schreven een prijsvraag uit om een passende naam te bedenken voor de noordelijke tak (N639) en voor de zuidoostelijke tak (N260) van de randweg Baarle. Maar liefst 77 inwoners deden mee aan de prijsvraag. Bij de opening van de noordelijke tak van de randweg is de straatnaam van dit deel bekendgemaakt: Boshovenring. De naam van de zuidoostelijke taak van de rondweg wordt onthuld bij de opening van deze tak van de randweg.

Wie heeft gewonnen?

De naam “Boshovenring” is bedacht door Jurgen Schaerlaeckens. Dit levert Jurgen eeuwige roem én een Enclavecadeaubon van € 50,-op. Jurgen mocht persoonlijk ‘zijn’ straatnaam onthullen tijdens de officiële opening van de noordelijke tak van de randweg.

Waarom deze naam?

Heemkundekring Amalia van Solms heeft alle inzendingen bekeken en de provincie en beide gemeenten een advies gegeven over de voorgestelde namen. De Heemkundekring koos onder andere voor “Boshovenring” door de verwijzing naar de agrarische nederzettingen die in de middeleeuwen in dit gebied ontstonden. De Heemkundekring geeft in haar advies verder aan dat de naam geen toelichting behoeft, vertrouwd klinkt en goed in het gehoor ligt.