Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Fotowedstrijd ‘vrijwilligerswerk in de schijnwerpers’

11 oktober 2018

Vrijwilligers zijn op alle plekken in de samenleving actief: van festival tot sport- of muziekvereniging, van ouderencentrum, vrijwillig maatje tot jeugdhonk; de voorbeelden zijn eindeloos. In het kader van de nationale vrijwilligersdag die op vrijdag 7 december plaatsvindt, organiseert de gemeente Baarle-Nassau samen met dorpsverbinder Eveline Beemster van het Vrijwilligerspunt Baarle een speciale fotowedstrijd. De fotowedstrijd heeft als thema ‘vrijwilligerswerk in de schijnwerpers’.

Wedstrijd

Bent u vrijwilliger? Of maakt uw stichting of vereniging gebruik van vrijwilligers? Doe mee en stuur uw mooiste, pakkendste en meest toepasselijke foto van vrijwilligers in actie naar ons op. Er is een categorie van inzenders tot 18 jaar en een categorie inzenders boven de 18 jaar. Een jury, die bestaat uit wethouder Nico Sommen, de heer Wim Vervoort, directeur van Cultureel Centrum Baarle en fotograaf Erwin Goossens, beoordeelt de inzendingen. Uit de inzendingen selecteert de jury dertig foto’s. Per categorie zijn er drie prijzen te winnen.

Spelregels

Aan de fotowedstrijd zijn enkele spelregels verbonden. Die zijn als volgt:

  • Op de foto zijn vrijwilligers in actie te zien.
  • Het is een recente foto (van afgelopen seizoen tot heden).
  • De foto heeft een staand formaat (van 30x20)
  • Er wordt gewerkt met 2 categorieën: inzendingen tot 18 jaar en inzendingen boven de 18 jaar.
  • Inzenden van foto’s kan alleen digitaal tot en met vrijdag 23 november naar evelinebeemster@contourdetwern.nl.
  • De ingezonden foto’s mogen – met naamsvermelding - door de gemeente Baarle-Nassau en het Vrijwilligerspunt Baarle voor voorlichtingsdoeleinden en pr-doelen worden gebruikt.

Tentoonstelling

Op de nationale dag van de vrijwilliger maakt de jury de prijswinnaars bekend. Dat doen zij tijdens de opening van de tentoonstelling ‘vrijwilligerswerk in de schijnwerpers’, waar de dertig geselecteerde foto’s te bezichtigen zijn. De feestelijke opening van de tentoonstelling is op vrijdag 7 december van 16.00 tot 18.00 uur in het Cultureel Centrum Baarle aan de Pastoor de Katerstraat 5 in Baarle-Nassau. Rond 17.00 uur worden de prijswinnaars bekend gemaakt. U bent van harte welkom om bij de onthulling aanwezig te zijn!