Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Onze slimme en duurzame verlichting schijnt ook tijdens de Nacht van de Nacht

25 oktober 2018

Op veel plaatsen gaat het licht uit op zaterdag 27 oktober tijdens de Nacht van de nacht. Huishoudens, organisaties en gemeenten vragen zo aandacht voor energiebesparing, vermindering van CO2-uitstoot en onnodige lichthinder. Wij laten onze openbare verlichting aan tijdens de Nacht van de nacht. We doen dat om te laten zien dat we steeds meer overschakelen op ‘slimme’ en duurzame buitenverlichting.

Wat maakt onze buitenverlichting ‘slim’?

Steeds meer lantaarnpalen in onze gemeente hebben software. Hierdoor kunnen we de verlichting op afstand beheren en regelen. Zo krijgen wij automatisch een melding als er iets kapot is. Met deze software kunnen we ook de verlichting op afstand dimmen. Dit zorgt voor de juiste verlichting op de juiste plaats en bespaart energie.

Wat maakt onze buitenverlichting duurzaam?

In onze nieuwe lantaarnpalen zitten LED-lampen. Iedere nieuwe lantaarnpaal heeft 50% minder energie nodig dan de oude lantaarnpaal zonder LED-lampen.

Hoeveel slimme, duurzame lantaarnpalen telt onze gemeente?

Een derde van alle lantaarnpalen is vernieuwd en heeft duurzame verlichting. De komende jaren blijven we investeren in duurzame verlichting.

Heeft u thuis ook al LED-verlichting?

Ook thuis kunt u energie besparen met LED-verlichting. Dit levert u een lagere energierekening op en u draagt bij aan een beter milieu. Kijk voor bespaartips op www.milieucentraal.nl.