Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Tentoonstelling “Zonder boer geen voer, 5000 jaar Agrifood in West-Brabant”

16 oktober 2018

De tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer, 5000 jaar Agrifood in West-Brabant’ is tot 3 december te zien in het Cultureel Centrum Baarle.

Wat zien we?

Verschillende lees-, kijk- en doe-kisten nemen u mee door de geschiedenis van onze voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw.

De tentoonstelling vertelt een plaatselijk verhaal en de oudheidkundige vondsten die u ziet zijn daarom ook allemaal afkomstig uit de buurt. Voor meer informatie zie: www.zonderboergeenvoer.nl

Met deze tentoonstelling willen we de lokale boerengeschiedenis en het lokale archeologisch en historisch onderzoek meer bekendheid geven. Ook wordt duidelijk dat stad en platteland niet zonder elkaar kunnen; Zonder boer geen voer!

Hoe komt de tentoonstelling tot stand?

De tentoonstelling reist 2,5 jaar door West-Brabant. Het Roosendaalse bedrijf Echo zorgt voor het ontwerp en de uitvoering.

De tentoonstelling is mogelijk door een bijdrage van de Regio West-Brabant, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Erfgoed Brabant, ZLTO, Monumentenhuis Brabant en de gemeenten Halderberge, Bergen op Zoom, Breda, Oosterhout, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Zundert, Werkendam, Woudrichem en Aalburg.