Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Buurtpreventie Baarle-Nassau

12 november 2018

Als gemeente en politie werken we in de gemeente Baarle-Nassau samen met drieëndertig BuurtWhatsAppgroepen. Op 8 november was de jaarlijkse ontmoeting met de beheerders van die BuurtWhatsappgroepen. Een moment om ervaringen en nieuwe ontwikkelingen uit te wisselen en de beheerders te bedanken voor hun inzet voor een veilige buurt.

Veiligheid

De drieëndertig buurten met een BuurtWhatsappgroep zijn zichtbaar aan een buurtpreventiebord. De borden staan op verschillende plekken in de buurt. De gemeente en contactpersoon van elke buurt hebben samen die plaatsen gekozen. Mogelijke inbrekers zijn dus gewaarschuwd dat er op hen gelet wordt. Bij verdachte situaties bellen de oplettende buurtbewoners altijd 112 én waarschuwen de buurtbewoners elkaar in de WhatsAppgroep.

Inbraakcijfers gemeente Baarle-Nassau (peildatum 31 oktober 2018)

Het aantal woninginbraken daalde dit jaar tot 6. In dezelfde periode in 2017 registreerde de politie 16 woninginbraken. Het aantal schuur- en garage-inbraken daalde van 10 in 2017 naar 5 in 2018. Maar toch: iedere inbraak is er één te veel. Blijf daarom alert en bel bij een verachte situatie altijd 112.

Iets voor uw buurt?

Heeft uw wijk, buurt of dorp nog géén BuurtWhatsApp? Neem dan zelf het initiatief en zorg samen voor een veiligere buurt! Benieuwd of uw buurt of wijk aan buurtpreventie via WhatsApp doet? Neem dan contact op met de gemeente of uw wijkagent via veiligheid@abg.nl.