Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Oude TV-kastjes op particulier en openbaar gebied

09 november 2018

De gemeente krijgt regelmatig de vraag of we de oude tv-kastjes in de straat en op particulier grondgebied weg willen halen. De meeste van deze tv-kastjes zijn van KPN. De gemeente heeft afspraken met Telenet en KPN gemaakt over deze tv-kastjes.

Kunnen de tv-kastjes weg?

De meeste tv-kastjes zijn niet meer in gebruik. Een paar nog wel. Met Telenet is afgesproken dat zij de tv-kastjes op Nederlands grondgebied weghalen als ze een kabel moeten vervangen.

Voor KPN is het niet haalbaar om alle tv-kastjes binnenkort weg te halen. Als de gemeente een weg gaat herinrichten geeft de gemeente dit door aan KPN. Als het mogelijk is haalt KPN dan de tv-kastjes weg. Ook de ondergrondse kabels van het oude netwerk op openbaar grondgebied halen ze dan weg.

Voor de kastjes op particulier grondgebied moet de eigenaar van het perceel toestemming geven om het tv-kastje weg te halen.

KPN haalt ook tv-kastjes weg als ze kapot zijn of als ze gevaar opleveren. Op particulier grondgebied haalt KPN tv-kastjes weg als dat nodig is. Bijvoorbeeld als het tv-kastje kapot is of iemand de tuin aanpast.

Hier staat beschreven hoe u een aanvraag doet om een tv-kastje te laten verwijderen.