Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Startbijeenkomst ‘Besturen van Vrijwilligersorganisaties anno nu’

02 november 2018

Bestuursleden van een vrijwilligersorganisatie moeten kunnen vergaderen, onderhandelen, leiding geven, contacten onderhouden en nog veel meer. Maar hoe doe je dat met elkaar? Voor al deze zaken is het nodig dat een bestuur in zijn geheel deze verschillende vaardigheden heeft. Dit alles staat centraal in de training ‘Besturen van Vrijwilligersorganisaties anno nu’. Vaak is het makkelijker dan je denkt.

Wat komt in de trainingen aan bod?

In deze training maak je kennis met de verschillende onderdelen van besturen. We behandelen de functies en de taken van een bestuur. Daarna ga je zelf aan de slag met de vaardigheden communiceren, vergaderen, onderhandelen en leiding geven.

We gebruiken voorbeelden uit jouw praktijk. Respect is het sleutelwoord. Samen oefenen staat centraal in deze training.

Het programma is zo opgebouwd dat je wisselend passief en actief deelneemt . We kiezen voor verschillende werkvormen en ook voor het uitwisselen van de eigen ervaringen is ruimte. Bovendien kiezen we voor een opzet waar ook plaats is voor humor en relativering.

Voor wie is deze training?

Voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties.

Hoe lang duurt de training?

De training is vier dagdelen van elk 2,5 uur.

Startbijeenkomst

Vrijwilligerspunt Baarle organiseert samen met het Dienstencentrum Ulicoten op 20 november 19:30 uur een startbijeenkomst in de Bremerpoort in Ulicoten.

U maakt in deze bijeenkomst kennis met docente mevrouw Anne-Gert Werts. U krijgt een inleiding op de training en informatie over de vier verdiepingstrainingen. De eerste is op 8 januari 2019.

Wilt u zich aanmelden?

Heeft u interesse en wilt u deelnemen aan de oriënterende startbijeenkomst? Stuur dan een mail naar de dorpsverbinder vrijwillige inzet Baarle-Nassau, via evelinebeemster@contourdetwern.nl. Zet in die mail in ieder geval uw naam, uw contactgegevens en de naam van de organisatie waar u als vrijwilliger bij betrokken bent. U kunt zich aanmelden tot 15 november.

Verdiepingstrainingen

Heeft u de startbijeenkomst bijgewoond en wilt u zich aanmelden voor de verdiepingstrainingen? Vanaf 21 november kunt u zich via de email bij Eveline Beemster aanmelden. De algemene voorwaarden voor aanmelden en deelnemen lichten we op 20 november toe.

Voor meer informatie

Christane en Ingrid, Dienstencentrum Ulicoten (locatie Bremerpoort)

Bernardusstraat 17

5113 TG Ulicoten

013-5196316

 

Eveline Beemster, dorpsverbinder Vrijwilligerspunt Baarle

Pastoor de Katerstraat 5-7

5111 CM Baarle-Nassau

06-45160623