Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Ontwikkeling Gasterij in nieuw woonzorgcentrum Janshove

18 december 2018

Leystromen, de gemeente Baarle-Nassau en zorgorganisatie Thebe dragen samen bij aan de financiering van de ontwikkeling van ontmoetingsplek De Gasterij. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over het behalen van maatschappelijke doelen. Deze ‘prestatieafspraken’ zijn op 17 december 2018 door alle drie de partijen ondertekend.

De Gasterij is een vertrouwde ontmoetingsplek voor bewoners van Janshove en voor buurtbewoners in Baarle-Nassau. Die functie is van maatschappelijk belang in de gemeente. De gemeente Baarle-Nassau draagt daarom eenmalig bij aan de ontwikkeling van De Gasterij vanuit het Wmo-budget. Daarmee draagt zij actief bij aan de participatie van ouderen in een volwaardige woonzorgomgeving.

Waar Woonzorgcentrum Janshove nu staat gaat Thebe nieuwbouw plegen voor zware zorg en een aantal zelfstandige appartementen. Leystromen maakt er 24 appartementen voor senioren. De bouw voor de zware zorg begint in 2020; de ontmoetingsruimte medio 2021. Leystromen begint met de bouw van de appartementen in de loop van 2022.