Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Staatssecretaris Blokhuis bezocht Respijthuis FRITS in Baarle-Nassau

29 januari 2019

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid Welzijn en Sport bracht op 28 januari een bezoek aan 'Respijthuis' FRITS in Baarle-Nassau.

Adempauze

FRITS bestaat anderhalf jaar en biedt inwoners uit de regio Breda en Midden-Brabant een ‘adempauze’ Bijvoorbeeld aan mensen die door een scheiding, verlies van baan of psychosociale problemen tijdelijk even niet meer thuis kunnen wonen. Mensen kunnen bij FRITS overnachten, eten en tot rust komen. Er is een activiteitenprogramma en ondersteuning van ervaringsdeskundigen, andere gasten en ondernemers om weer op eigen kracht verder te kunnen. Frits werkt zonder indicatie en buiten het zorgsysteem om. Dat wil zeggen dat iedereen welkom is en niet gebonden is aan een diagnose van een arts of specialist.

Staatssecretaris onder de indruk

Staatssecretaris Blokhuis: “Wat ik heb gezien is heel mooi. FRITS is een plek waar mensen weer tot zichzelf kunnen komen. Ik ben onder de indruk van de verhalen die ik heb gehoord. Ik zou graag zien dat dit project een vervolg kent. Daar wil ik mij persoonlijk voor inspannen. Dat vereist inzet van alle partners die hier nu zijn maar ik heb goede hoop”.

Meer weten over FRITS?

FRITS is een initiatief van Fameus, een onderdeel van GGz Breburg. Het is mede mogelijk gemaakt door ZonMW, de gemeenten Baarle-Nassau, Tilburg en Breda, woningcorporatie Leystromen en Zorgbelang. Mensen die in aanmerking willen komen voor een verblijf bij FRITS kunnen zelf contact opnemen via telefoonnummer 06-10015002. De website www.centrum-frits.nl verstrekt meer informatie.