Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Gemeente vergroot kansen voor kinderen om mee te doen

19 februari 2019

Dansen, muziek maken of toneel spelen, voetballen, tennissen of judoën. Ook voor kinderen uit gezinnen met een krappe portemonnee moet dat mogelijk zijn. De gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau bieden hiervoor al uitkomst via het Sociaal Cultureel Fonds en de bijzondere bijstand. Daar komt nu bij de ondersteuning via het Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur.

Hoe werken de fondsen?

De fondsen zorgen ervoor dat kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen toch mee kunnen doen met sport en cultuur. Voor kinderen die worden aangemeld bij het fonds worden bijvoorbeeld de contributie en het tenue van de voetbalclub betaald, of de kosten van de muziekles. De contributie betaalt het fonds rechtstreeks aan de vereniging. De fondsen werken met zogenaamde “intermediairs”. Deze intermediairs zijn professionals die armoede bij kinderen kunnen signaleren vanwege het (vrijwilligers)werk wat zij doen. De intermediairs kunnen zelf op eenvoudige wijze (digitaal) kinderen aanmelden voor het Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur.

Wanneer starten we?

De start van deze uitbreiding is op 26 februari 2019. Er is een feestelijk programma met diverse optredens. De inloop is vanaf 16.30 uur in Den Heuvel, Heuvelstraat 5 in Alphen. Het programma begint om 17.00 uur. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan bij charlottevangils@abg.nl. Aanmelden kan tot 24 februari.