Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Word jij MEE op Weg vrijwillig OV-/fietsmaatje

15 februari 2019

Dagelijks gaan veel mensen naar hun werk, school, sportclub, dagbesteding, supermarkt, huisarts of naar een andere ontmoeting. Om daar te komen maken mensen met een beperking vaak van jongs af aan, gebruik van speciaal vervoer. Hoe mooi is het als ook mensen met een beperking zelfstandig kunnen reizen en zichzelf prima weten te redden? Als ze gewoon te voet, met de rolstoel, fiets, bus of trein kunnen gaan en staan waar en wanneer zij willen?

Wat is Mee op Weg?

MEE op Weg is een landelijk project dat mensen met een beperking de mogelijkheid geeft om zelfstandig te leren reizen. Vanaf januari zijn we gestart in onze regio. Deelnemers zijn leerlingen (met een beperking) die zelfstandig willen leren reizen.

Wat doet u als OV-/fietsmaatje?

Als OV-/fietsmaatje coacht u de deelnemer. De deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. U stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. U gaat letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Interesse?

Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met Inie Heesbeen, MEE West-Brabant, 06-53145593, i.heesbeen@meewestbrabant.nl.