Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Verdwenen antieke ANWB-wegwijzer Baarle is terecht

11 april 2019

Eerder deze week meldde de gemeente Baarle-Nassau dat de antieke ANWB-wegwijzer op de Singel was verdwenen. Na een eigen zoektocht deed de gemeente een algemene oproep om de wegwijzer terug te vinden. De oproep heeft gewerkt. De antieke wegwijzer is terecht en komt terug naar Baarle-Nassau. Dank aan iedereen die heeft meegezocht.

Misverstand

Een oplettende bezoeker van Baarle-Nassau meldde na de algemene oproep het volgende: hem was opgevallen dat de wegwijzer was verdwenen in de periode dat ook de bewegwijzering van Baarle naar Breda werd gewijzigd. Vrijwel tegelijkertijd meldde zich een Brabantse aannemer. Deze had via de media de oproep van de gemeente gehoord en meldde dat hij de wegwijzer had weggehaald. Dat gebeurde in opdracht van een aannemer die ook voor de provincie werkt. De opdracht was de bewegwijzering van Baarle naar Breda aan te passen en via Alphen te laten lopen. Daarmee gaf de antieke ANWB-wegwijzer op de Singel de verkeerde richting aan. En dus verwijderde de aannemer de wegwijzer langs de provinciale weg, niet wetende dat de wegwijzer van de gemeente is. Achteraf bezien een misverstand. De aannemer brengt de wegwijzer binnenkort terug.

Nieuwe plek

Deze zomer opent de provinciale randweg Baarle. Doorgaand verkeer gaat dan langs Baarle en niet meer door het centrum. Met de provincie had de gemeente al afgesproken dat na de opening van de randweg de bewegwijzering voor doorgaand verkeer uit het centrum zou verdwijnen. Daarom keert de wegwijzer niet terug op zijn oude plek. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe plek.