Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Woensdag 22 mei thema-middag in Ulicoten: Langer zelfstandig thuis wonen en het nieuwe Janshove

08 mei 2019

Wat is er voor nodig om langer zelfstandig thuis te blijven wonen? En wat heeft de nieuwbouw van Janshove senioren te bieden? Deze twee vragen staan centraal tijdens de thema-middag op 22 mei in Ulicoten.

Komt u ook naar de thema-middag 22 mei in Ulicoten?

De themabijeenkomst ‘Langer Zelfstandig thuis wonen’ in april in Cultureel Centrum Baarle was bijzonder geslaagd en druk bezocht. Daarom organiseren we deze bijeenkomst opnieuw: op woensdag 22 mei in de Bremerpoort in Ulicoten om 14.00 uur. De toegang is gratis. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Graag zo snel mogelijk en uiterlijk maandag 20 mei aanmelden bij Frans Vriens via frans.vriens@gmail.com of telefonisch via 013-519 9270.

Langer zelfstandig thuis wonen

Van 14.00 tot 15.00 uur staat het thema langer zelfstandig thuis wonen centraal. Haalt u wel eens halsbrekende toeren uit? Of zijn er zaken die eenvoudig aangepast kunnen worden, maar die blijven liggen? Een kleine aanpassing kan een wereld van verschil maken. Als u een woonscan aanvraagt, kijkt een deskundige mee bij u thuis. Voor leden van Thebe Extra is dit zelfs gratis. Medewerkers van Thebe Extra en Leystromen geven u hier meer informatie over.

Ontwikkeling Janshove

Na een kop koffie of thee staat van 15.15 tot 16.15 uur de ontwikkeling van Janshove centraal. Thebe gaat een nieuw gebouw neerzetten voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Leystromen bouwt daarna op de plek van het huidige Janshove een appartementencomplex voor zelfstandig wonende senioren. Een gezamenlijke Gasterij maakt onderdeel uit van de plannen. Hier ziet de gemeente een nieuwe ontmoetings- en activiteitenplek voor ouderen uit heel Baarle-Nassau. Boven de Gasterij komt nog een aantal appartementen in het middensegment. Medewerkers van Thebe Janshove en Leystromen vertellen meer over de bouwplannen.

Aan het einde van de presentaties is er gelegenheid om algemene vragen te stellen. Er zijn ook nog informatietafels door Thebe, Thebe Extra en Leystromen ingericht met het nodige informatiemateriaal. Daar kunnen bezoekers na afloop van de thema-middag nog persoonlijke vragen stellen aan mensen van deze organisaties.

De thema-middag is een initiatief van Seniorenvereniging Baarle-Nassau, KBO Ulicoten, Thebe Extra, Thebe Janshove, Leystromen en de gemeente Baarle-Nassau.