Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Voorkom (woning)inbraken tijdens uw vakantie

26 juni 2019

De zomervakantie komt er aan. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Als u lekker weg bent is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. Hieronder wat tips:

Voorkomen is beter dan genezen

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Want de gelegenheid maakt de dief! Op de website www.politiekeurmerk.nl vindt u een aantal tips over het beter beveiligen van uw woning.

Beter een goede buur dan een verre vriend…

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Uw buren weten dan wanneer u weg bent, waar u te bereiken bent en kunnen dan een oogje in het zeil houden. Gedurende uw afwezigheid kunnen zij bijvoorbeeld bij het horen van glasgerinkel of gestommel in uw huis direct 112 bellen. Ook kunnen ze uw huis een bewoonde indruk geven.

112 bellen helpt!

112 is niet alleen voor levensbedreigende gevallen, maar ook om inbrekers op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie via 112. Dan komt de politie met spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat zij de verdachte(n) direct kunnen aanhouden.

Pas op voor insluipers

Bij warm weer zorgen open ramen en deuren voor verkoeling. Maar een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op!

Social Media

Denk goed na over wat u over uw vakantie op Social Media plaatst. Inbrekers lezen ook Facebook/Twitter/Instagram en merken zo op dat u niet thuis bent.