Friet en WC Experience maken programma volksfeest Baarle compleet

02 september 2019

Samen met twintig verenigingen maakten we een mooi programma voor het volksfeest Baarle. Deze is op en naast de randweg op zaterdag 7 september. Een feest voor en door Baarlenaren om de opening van de randweg re vieren. Een optreden van de WC Experience sluit vanaf 16.00 uur het feest af. Daarnaast trakteren we alle aanwezige Baarlenaren tussen 12.00 uur en 13.00 uur op een zakje friet.

Wat is er te doen op het volksfeest?

Het feestprogramma begint om 10.00 uur. In de tent bij de ingang van het feestterrein aan de Visweg start dan ‘Cultuur in de tent’. Er is een tentoonstelling met archeologische vondsten uit de omgeving van de randweg. De Archeoloog is aanwezig voor een toelichting. Heemkundevereniging Amalia van Solms is vertelt over de geschiedenis van Baarle. Ook Erfgoed Noorderkempen en de Stichting Herdenking Bevrijding van Baarle bemannen een stand in de tent. Buiten is een kinderplein met overdekte springkussens voor de kleinsten en een springkussen voor de wat oudere kinderen. Voor hen is er limonade en suikerspinnen.

Om 12.00 uur is het tijd voor een officiële opening en is er friet voor alle aanwezige Baarlenaren. Verschillende verenigingen verzorgen een optreden bij de tent en op het podium op de randweg.

Drummen met Cesar Zuiderwijk

Vanaf 15.00 uur is het drummen met Cesar Zuiderwijk (drummer Golden Earring). Om 15.50 uur speelt Cesar Zuiderwijk samen met WC Experience een nummer van de Golden Earring. Van 16.00 tot 17.00 uur treedt de WC Experience op. Van 17.00 tot 18.00 uur is het volksfeest alleen nog op het parkeerterrein van Drukkerij de Jong. Om 18.00 uur gaat de randweg weer open voor het verkeer en is het feest voorbij.

Meer weten over het volksfeest? Kijk op www.baarle-nassau.nl/volksfeest.