Veel duurzame activiteiten tijdens ‘Week van de Duurzaamheid’

01 oktober 2019
De klimaatverandering is overal merkbaar. En ook al lijkt het alsof het tij niet te keren is, toch kunnen we met elkaar veel bereiken. Samen kunnen we een flinke bijdrage leveren door bijvoorbeeld het verminderen van afval, meer groen in de tuin of het isoleren van uw huis.

 

Kom kijken en doe mee!

Gelukkig gebeurt er al veel in onze gemeente op het gebied van duurzaamheid. Zoveel dat we niet één dag, maar een hele ‘Week van de Duurzaamheid’ organiseren. Van 6 tot en met 13 oktober staat Baarle-Nassau daarom bol van leuke, leerzame en duurzame activiteiten. Wie gaat er bijvoorbeeld op 8 oktober met ons aan de slag tijdens de Baarle-Nassau Clean-up? Alle bedrijven uit de gemeente zijn dan uitgenodigd om in de lunchpauze samen met ons zwerfafval te ruimen.

Het eerste Kids Klimaat Festival

Woensdag 9 oktober dagen kinderen uit groep 7 en 8 dagen elkaar uit tijdens het eerste echte Kids Klimaat Festival in Rijen, met supertoffe activiteiten en een echte fatboylounge. 

Ontwerp een klimaatvriendelijke voortuin

En denkt u er al een tijdje over om bijvoorbeeld die tegels uit uw voortuin te halen? U heeft nog tot 14 oktober om mee te doen aan de ontwerpwedstrijd voor de meest klimaatvriendelijke voortuin van Uw Huurdersraad en Leystromen. 

Clean up Baarle-Nassau

Op 8 oktober steken wij de handen uit de mouwen tijdens de Baarle-Nasssau Clean-up. Alle bedrijven uit de gemeente hebben we uitgenodigd om in de lunchpauze samen met ons zwerfafval te ruimen. Ook het college van burgemeester en wethouders steekt dan de handen uit de mouwen

Informatieavonden

Voor advies over het energiezuinig maken van uw eigen woning kunt u langskomen tijdens de informatieavonden over duurzamer wonen in de buurdorpen Chaam en Rijen. Of u wacht tot 18 november, dan is er een avond in het gemeentehuis van Baarle-Nassau.

Het gemeentebestuur ontmoet u graag op één van de activiteiten. Kom kijken en doe mee! De Week van de Duurzaamheid komt tot stand met de inzet van diverse partners op het gebied van duurzaamheid. Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten.