Bent u of kent u een mantelzorger?

04 november 2019
Vraag een mantelzorgcompliment aan!

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor mensen met een chronische ziekte, een handicap of mensen die op een andere manier hulpbehoevend zijn. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Als waardering hiervoor krijgen zij het mantelzorgcompliment. Dat is ook dit jaar weer een vrij te besteden bedrag van 150 euro.

Wie komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment?

Degenen die:

  • minimaal 8 uur per week voor tenminste 3 maanden hulp verlenen aan een naaste
  • zorgen voor iemand die in gemeente Baarle-Nassau woont.

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?

Degene die de zorg krijgt kan het compliment aanvragen voor de mantelzorger. De aanvraag moet ondertekend zijn door aanvrager en mantelzorger. U kunt maar één mantelzorgcompliment per zorgvrager aanvragen.

Zo vraagt u een mantelzorgcompliment aan

Wilt u het mantelcompliment aanvragen? Download dan het aanvraagformulier (PDF, 54 kb) . U kunt het formulier ook ophalen bij de receptie van het gemeentehuis of in dorpshuis Ulicoten. De aanvraag moet uiterlijk 31 december 2019 binnen zijn. 

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met de medewerkers van het WMO loket via tel. 088-3821000. Het loket is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.30 uur en op woensdag ook van 13.30 uur tot 17.00 uur.