Baarlese gemeenten nemen maatregelen om overlast vuurwerk te beperken

12 december 2019

De gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog nemen opnieuw maatregelen in overleg met de buurt, de politie en de vuurwerkhandelaars om de overlast rond de vuurwerkverkoop in de Kapelstraat en de Klokkenstraat zoveel mogelijk in te perken. 

In de Kapelstraat (vanaf het kruispunt met de Klokkenstraat) en aan de oostelijke zijde van de Klokkenstraat geldt een parkeer- en stilstaanverbod.  Komend weekend zijn Kapelstraat en een deel van de Klokkenstraat net als afgelopen weekend eenrichtingsverkeer. Tussen Oosteinde en Klokkenstraat 21 (ter hoogte van de in- en uitrit van het parkeerterrein) blijft het tweerichtingsverkeer gelden. 

Politie en seingevers / verkeersregelaars

Met Belgische en Nederlandse politie hebben we goede afspraken gemaakt over de politie-inzet in de Kapelstraat en de Klokkenstraat. Ook zet de gemeente Baarle-Nassau buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in. De vuurwerkhandelaars regelen zelf seingevers / verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Overlast?

Ervaart u overlast? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met de gemeente Baarle-Nassau via telefoonnummer 14 013.