130 studenten bestuurskunde bezoeken gemeente Baarle-Nassau

16 december 2019

Dat onze gemeente uniek is, weten we natuurlijk. Vanuit verschillende opleidingen is er interesse voor onze gemeente. Vorige week waren er maar liefst 130 eerstejaarsstudenten Bestuurskunde van Avans Hogeschool voor de tweede keer bij ons te gast. Zij kregen bij ons een studieochtend internationale samenwerking. Zij leerden over de (bestuurlijke) overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en België én hoe we dat hier in Baarle oplossen. 

College en veldwerk

Omdat vorig jaar de studenten deze studiedag zo positief waardeerden, kregen we het verzoek of de studenten nog een keer mochten komen. Omdat 130 studenten niet in de raadzaal passen, moesten we uitwijken naar de gemeentewerf. Hier kregen de studenten college van onze gemeentesecretaris en euroambtenaar. Ook gingen de studenten in groepjes op pad voor het nodige ‘veldwerk’. Het eindresultaat zijn leuke filmpjes over ons dorp, die we binnenkort op onze facebookpagina delen. 

Complex

Student Ferrie Kok kijkt enthousiast terug op de dag: “Ik had van tevoren geen idee dat het zo complex was voor de Nederlandse en Belgische overheid om in één dorp samen te werken. Ook leuk dat we de kans kregen om het dorp te verkennen en met inwoners in gesprek te gaan.” Het idee is dat de studenten in de toekomst ook de mogelijkheid krijgen om onderzoek te doen naar internationale vraagstukken.