Allemaal Vitaal in Baarle-Nassau

15 november 2022

Een gezonde manier van leven van en voor onze inwoners is erg belangrijk. We starten een actie van anderhalf jaar om meer inwoners te laten weten wat een gezonde manier van leven is en hoe u dat aan kunt pakken: Allemaal Vitaal.

Lichamelijke en mentale gezondheid

Maandag 14 november startte wethouder Janneke van de Laak de actie in onze gemeente. Net als in de rest van Nederland is het aantal mensen met overgewicht te hoog. Ook zien we grote problemen met de lichamelijke en mentale gezondheid. Verschillende partijen sloten zich aan bij de lokale sport- en preventie-akkoorden. Zij organiseren samen met ons activiteiten voor Allemaal Vitaal.

Gezond, fit en met energie zijn en blijven

Allemaal Vitaal is voor iedereen. Er zijn activiteiten en er is informatie voor mensen die nog op veel onderdelen dingen kunnen aanpassen. Ook hebben we van alles voor inwoners die al goed op weg zijn. Het veranderen van gedrag is heel moeilijk en dat dan zo houden is minstens een grote uitdaging. Samen zorgen we voor een gezonde toekomst!

Inspiratie en activiteiten

Deze anderhalf jaar informeren en inspireren wij u met onze partners via onze site, Facebook en de weekbladen. Het gaat dan over de verschillende onderdelen van vitaliteit: beweging, gezonde voeding, mentale gezondheid, het verminderen van stress, structuur en sociaal contact. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd. Deze zijn vaak gratis. Zo gaat wethouder Janneke van de Laak deze weken AppelBabbels uitdelen op verschillende plaatsen in de gemeente. Ze gaat graag met u in gesprek over gezondheid tijdens het eten van een appeltje. Ook de verenigingen en organisaties uit onze gemeente willen ervoor zorgen dat inwoners van Alpen-Chaam nog gezonder gaan leven. Dat doen zij door het organiseren van activiteiten en idee├źn voor jong en oud.

Alles over Allemaal Vitaal op BijzonderBaarle.nl

Op BijzonderBaarle.nl ziet u inspirerende informatie en leuke activiteiten. Bij huisartsen, sportscholen, fysiotherapeuten en andere samenwerkingspartners vindt u ook informatie over Allemaal Vitaal. Ook leest u regelmatig een artikel in Ons Weekblad met tips. In het weekblad ziet u dan ook welke Allemaal Vitaal-activiteiten er zijn.