Alzheimercafé op 8 november en 20 december.

19 oktober 2021
personen, handen, koffie, gebak

Een Alzheimercafé is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en kun je ideeën en ervaringen uitwisselen. Voel je welkom en breng vooral iemand mee. We hebben weer twee avonden georganiseerd.

Maandag 8 november is het thema “de notaris”

Omdat iemand met dementie de bekwaamheid om zelf alle beslissingen te nemen geleidelijk aan verliest, moet voor elk moment en elke specifieke situatie worden gekeken naar de wilsbekwaamheid van uw naaste. Er zijn veel situaties die ingewikkeld zijn door de beperkingen die de dementie met zich meebrengt. Welke rol kan de notaris hierin spelen? U krijgt tips en adviezen.

Het Alzheimercafé is in zorgcentrum Janshove in Baarle-Nassau. Inloop vanaf 19.00 uur. We beginnen om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Maandag 20 december is een muzikale avond

Muziek heeft een hele positieve uitwerking op mensen met dementie. Het lijkt niet uit te maken in welk stadium van de ziekte men zich bevindt. Samen zingen verbroedert en beïnvloedt de stemming zeer positief. De beleving, het plezier en de interactie staan voorop bij muziek. Het muziekgeheugen blijft ook lang in stand bij mensen met een dementie. Daarom houden we op 20 december een muzikale avond. Wie deze avond verzorgt, blijft nog een verrassing.

Het Alzheimercafé is in zorgcentrum Janshove in Baarle-Nassau. Inloop vanaf 19.00 uur. We beginnen om 19.30 uur. De toegang is gratis.