Baarle-Nassau doet mee aan campagne ‘Orange the world’

25 november 2022

Orange the World is de campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen. De campagne begint op 25 november en duurt tot 10 december.

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn belangrijk, maar we investeren ook in het voorkomen van geweld. De campagne richt zich daarom ook op mannen en jongens. Mannen die medestander willen zijn om geweld tegen vrouwen te stoppen en zo onderdeel van de oplossing willen zijn. Natuurlijk kunnen vrouwen ook actievere medestanders zijn. Ze kunnen helpen het taboe op praten over geweld te doorbreken. Maak geweld bespreekbaar en spreek elkaar aan op ongewenst gedrag.

Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

Baarle-Nassau vraagt aandacht voor dit onderwerp. Daarom hesen we vandaag de vlag Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf: “Vrouwen en meisjes moeten kunnen opgroeien en leven in een veilige omgeving, zonder geweld. Geweld tegen vrouwen en meisjes is onacceptabel, altijd en overal!”

Heeft u te maken met intimidatie of geweld? Meld, om uzelf of anderen te helpen! Bel meldpunt Veilig Thuis 0800-2000 of bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Meer weten over Orange Day? Kijk op www.orangetheworld.nl.