Baarle-Nassau ondertekent Lokaal Sportakkoord

15 januari 2020

Als één van de eerste gemeenten in de regio hebben wij een Lokaal Sportakkoord. Gisteren ondertekenden de partners het akkoord in het gemeentehuis.  Een prachtig begin van samenwerking tussen verenigingen, maatschappelijke organisaties, gemeente en vele andere lokale partijen, zoals de huisartsenpraktijk. 

Wethouder Nico Sommen: ‘Sporten en bewegen is gezond. Daar zijn organisaties en verenigingen in Baarle het over eens. Het Sportakkoord is de aftrap. Het echte werk begint natuurlijk nu pas. Het doel is om onze inwoners enthousiast te maken om (meer) te gaan sporten of bewegen. Baarle als fitte en veerkrachtige gemeente!’

Aan de slag met uitvoering van het Lokale Sportakkoord

Na het Nationaal Sportakkoord gingen we meteen aan de slag met ons eigen Lokale Sportakkoord. We organiseerden afgelopen jaar verschillende (thema)bijeenkomsten. Het resultaat, ons Lokale Sportakkoord, dienden we in bij het Rijk. Daardoor kregen we een mooi uitvoeringsbudget voor de komende twee jaar. Aan de slag dus!

 

12 nieuwe sportactiviteiten in Baarle

Het Lokale Sportakkoord zorgde voor 12 nieuwe sportactiviteiten in Baarle. Zoals kennismakingsprogramma’s bij sportverenigingen, beweegprogramma met huisartsen, beweegactiviteiten bij het Boals Bakske en samenwerking tussen gymleraren en sportverenigingen. Sportclubs, scholen, zorg- en welzijnsorganisaties, de GGD, de gemeente en diverse bedrijven organiseren de activiteiten.