Bernadet Rijvers exposeert in het gemeentehuis van Baarle-Nassau

12 maart 2020

Tot begin juli 2020 is er in de hal van het gemeentehuis in Baarle-Nassau weer een nieuwe expositie te zien. Deze keer schilderijen van Bernadet Rijvers.

U kunt de expositie bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Roots

Bernadet woonde tot haar 17e in Ulicoten. Hier liggen haar roots, ook wat de liefde voor het landschap betreft en het vastleggen ervan. Het gebied “het Diepven” en de Chaambeek achter haar ouderlijke woning aan de Chaamseweg waren toen al inspiratiebronnen tot het maken van een tekening of aquarel.

Opleiding

Op haar 15e kreeg ze al schilderles maar ze koos toch voor een studie en een baan in het jeugdwelzijnswerk. Later ging ze alsnog een studie volgen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en rondde de opleidingen tekenen en schilderen met eervolle vermelding af. Een opleiding voor kunstzinnige hulpverlening deed ze later nog in Breda.

Inmiddels staan er talloze exposities achter haar naam en in 2013 behaalde ze de 1e prijs bij de verkiezing van Brabantse amateurkunstprijs.

Impressie

De schilderijen die nu te zien zijn, zijn geïnspireerd op de natuur en landelijke omgeving in Brabant. Het gaat Bernadet niet om een natuurgetrouwe weergave, maar om een impressie. Ze schildert met een losse toets, waarbij het bijzondere kleurgebruik, de dieptewerking en de rol van het licht opvallend zijn. De werken zijn uitgevoerd in acryl- of olieverf op linnen.