Bezinningsdoek om te herdenken en hoopvol vooruit te blikken

06 oktober 2020

Vandaag startte de landelijke actie ‘Aandacht voor elkaar’ met nationale bezinningsdag. Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf schreef vanmiddag als eerste iets op het bezinningsdoek, dat buiten bij het gemeentehuis staat.

 

Deel uw idee, verhaal of ervaring

De coronacrisis is voor ons allemaal zwaar. Iedereen verlangt naar het oude normaal. Maar die dag is helaas nog niet vandaag of morgen. Toch is het goed om nu even stil te staan en samen vooruit te kijken. Daarom geven wij onze inwoners de gelegenheid hun gedachten, verdriet of hoop te uiten op een bezinningsdoek.
Bent u in de buurt? Dan kunt u tijdens openingstijden iets schrijven. Dat mag van alles zijn: een naam, een tekst, een gedicht of een tekening. Samen creëren we zo een prachtig doek. Waarop we samen terugkijken, meeleven, verhalen delen en hoopvol vooruitblikken. Een mail sturen kan ook. Dat kan naar aandachtvoorelkaar@baarle-nassau.nl. Zet in uw mail in uw voornaam en woonplaats. En of we  uw reactie mogen gebruiken voor publicatie.

 

Wilt u anderen helpen of heeft u hulp nodig?

De afgelopen maanden zagen we veel hartverwarmende initiatieven in onze gemeente. Denk aan kinderen die spontaan tekeningen afgaven in het bejaardenhuis. Of inwoners die boodschappen deden voor hun oude buurman. Hebt u een vraag, behoefte aan een praatje of hulp nodig? Of wilt u dorpsgenoten helpen? Bel of app dan met dorpsverbinder Eveline Beemster, tel. 06-45160623 (ma/di/do/vr. van 09-17:00 uur). Of bel Ingrid en Christiane van Dienstencentrum Ulicoten, tel. 013-5196316 (alle ochtenden van 09:00-12:00 uur).  Ze zijn er voor iedereen en brengen vraag en aanbod bij elkaar. Heel veel mensen in onze gemeente bieden u graag een helpende hand!