Brabant praat over betaalbare energie

25 januari 2022
Afbeelding met tekst

In een reeks bijeenkomsten met de titel ‘Brabant Praat over betaalbare energie’, gaan 200 Brabanders de politiek advies geven over de energierekening van de toekomst. Via loting wordt die groep samengesteld. Brabant Praat is een initiatief van de Energieregio West-Brabant: één van de 30 energieregio’s in Nederland die werken aan de Regionale Energiestrategie (RES). Onze gemeente is onderdeel van de Energieregio West-Brabant.

Persoonlijke uitnodiging

Een grote groep willekeurig gekozen huishoudens krijgt deze week een uitnodiging hiervoor. Per adres kan één persoon vanaf 16 jaar zich aanmelden. Uit alle aanmeldingen worden de 200 definitieve deelnemers geloot. Deze gaan in subgroepjes met elkaar in gesprek en komen zo tot een advies aan de energieregio over de energierekening van de toekomst.

Burgerforum

Later in het jaar organiseert de RES West-Brabant ook een burgerforum. Zij brengen in het najaar samen een advies uit over het gebruik van de ruimte in de toekomst en andere onderwerpen binnen de energietransitie van de regio.

Rol van de gemeente

Als gemeente zetten we ons in voor een zo optimaal mogelijke samenwerking binnen de regio. We raden u dus zeker aan uw stem te laten horen over de regionale energiestrategie als u hiervoor de kans krijgt. Het gemeentebestuur vindt het wel belangrijk om te benadrukken dat we de komende jaren als gemeente ook zelf met de energietransitie aan de slag gaan en hierover in gesprek blijven met onze inwoners.

‘Brabant praat over betaalbare energie’ kunt u vanaf half februari volgen via www.brabantpraat.nl.