Collectieve zorgverzekering via de gemeente

16 november 2022

Heeft u een laag inkomen en hoge medische kosten door bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? En wilt u voor minder kosten toch uitgebreid verzekerd zijn? Dan kunt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering die wij samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ aanbieden.

Voor wie is deze zorgverzekering?

De collectieve zorgverzekering is voor mensen met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum. In de tabel ziet u op basis van uw netto inkomen of u mee kunt doen.

Hoe werkt het?

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. Wij betalen een deel van de premie van uw aanvullende verzekering. U kiest altijd zelf de zorg die bij u past. U stapt makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl.

Keuzehulp

U kunt op www.gezondverzekerd.nl gebruik maken van de keuzehulp. De keuzehulp helpt bij het kiezen van uw collectieve verzekering. Aan de hand van een aantal vragen over uw zorgbehoefte krijgt u een advies over de meest passende collectieve verzekering.

Makkelijk en snel overstappen

U stapt tot 1 januari 2023 makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl. CZ of VGZ zegt dan de verzekering die u nu heeft voor u op.

Heeft u al een collectieve zorgverzekering van ons, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dit kan via www.gezondverzekerd.nl.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden voor de verzekering? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Raadsliedenwerk. Elke dinsdagochtend van 9.00 uur tot 10.30 uur houden zij in Cultureel Centrum Den Heuvel (Heuvelstraat 5 in Alphen) een inloopspreekuur. U kunt ook een afspraak maken via telefoonnummer 076-5240820 of per e-mail: srw@imwbreda.nl.

Vragen?

Heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Bel of mail dan de afdeling inkomen van de gemeente. Dit kan telefonisch via 14 013 of per e-mail via sociaaldomein@abg.nl.

Heeft u vragen over de basisverzekeringen of de aanvullende verzekering van CZ of VGZ?

Tabel inkomensgrenzen 2022

Gezinssamenstelling

Netto inkomen per maand*

Alleenstaand / alleenstaande ouder 

110 %

21 jaar tot pensioengerechtige leeftijd 

€ 1.212

Vanaf pensioengerechtige leeftijd

€ 1.348,24

Gehuwd / Samenwonend

 

21 jaar tot pensioengerechtige leeftijd 

€ 1.731,43

1 of beide partners pensioengerechtigde leeftijd 

€ 1.826,40

* Het netto inkomen per maand is inclusief vakantiegeld.
* Het netto inkomen per maand is exclusief huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag, en persoonsgebonden budget.