Collectieve Zorgverzekering voor Minima via gemeente

18 november 2020

Heeft u een laag inkomen en hoge medische kosten door bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? En wilt u voor minder kosten toch uitgebreid verzekerd zijn? Dan kunt u gebruik maken van de Collectieve Zorgverzekering voor Minima die wij samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ aanbieden.

Hoe werkt het?

Wij betalen een deel van de premie van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra’s. De Collectieve Zorgverzekering voor Minima bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U kiest u altijd zelf de zorg die het beste bij u past. U stapt makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl.

Voor wie is deze zorgverzekering?

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima is er in 2021 alleen nog voor mensen met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum. In de tabel kunt u op basis van uw netto inkomen zien of u mee kunt doen.

TABEL INKOMENSGRENZEN CZM 2021
GezinssamenstellingNetto inkomen per maand
Alleenstaand / Alleenstaande ouder110%
• 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd€ 1.164,93
• Vanaf pensioengerechtigde leeftijd€ 1.302,69
Gehuwd / Samenwonend 
• 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd€ 1.664,19
• 1 of beide partners pensioengerechtigde leeftijd€ 1.767,57

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

  • De gemeente betaalt mee in de premie van de aanvullende verzekering;
  • VGZ geeft korting op de basisverzekering. CZ doet dit niet;
  • U kunt kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringspakketten.

Makkelijk en snel overstappen

  • Overstappen kunt u makkelijk en snel regelen. Meld u aan vóór 1 januari 2021 via www.gezondverzekerd.nl. CZ of VGZ regelt dan de opzegging van uw huidige verzekering.
  • Bent u al verzekerd bij CZ of VGZ, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dit kunt u via www.gezondverzekerd.nl melden.

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden voor de verzekering, wilt u een aanvraagformulier opvragen of heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Mail dan naar sociaaldomein@abg.nl. Of bel naar 14013 en vraag naar onze afdeling Inkomen.

U kunt ook een afspraak maken met het Sociaal Raadsliedenwerk van het IMW. U kunt de Sociaal Raadslieden bereiken via telefoonnummer 076-524820 en via jeeftink@imwbreda.nl

Vragen over de Collectieve Zorgverzekering voor Minima van VGZ of CZ

Heeft u vragen over de verzekering? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van VGZ via telefoonnummer 0900 77 99 771 of kijk op www.vgz.nl/service-en-contact. De klantenservice van CZ kunt u bereiken via telefoonnummer 088 555 77 77 of kijk op www.cz.nl/service-en-contact.