Collectieve Zorgverzekering voor Minima via gemeente

16 november 2021
afbeelding papieren geld, stethoscoop

Heeft u een laag inkomen en hoge medische kosten door bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? En wilt u voor minder kosten toch uitgebreid verzekerd zijn? Dan kunt u gebruik maken van de Collectieve Zorgverzekering voor Minima die wij samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ aanbieden.

Hoe werkt het?

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. Wij betalen een deel van de premie van uw aanvullende verzekering. U kiest u altijd zelf de zorg die het beste bij u past. U stapt makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl.

Voor wie is deze zorgverzekering?

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima is er voor mensen met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum. In de tabel kunt u op basis van uw netto inkomen zien of u mee kunt doen.

INKOMENSGRENZEN CZM 2022

Gezinssamenstelling

Netto inkomen per maand*

Alleenstaand / Alleenstaande ouder

110%

 
  • 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd
 

€ 1.186,57

 
  • Vanaf pensioengerechtigde leeftijd
 

€ 1.319,98

Gehuwd / Samenwonend

 
 
  • 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd
 

€ 1.695,10

 
  • 1 of beide partners pensioengerechtigde leeftijd
 

€ 1.789,79

Makkelijk en snel overstappen

U kunt makkelijk en snel overstappen. Meld u zich aan vóór 1 januari 2022 via www.gezondverzekerd.nl. CZ of VGZ zegt dan de verzekering die u nu heeft voor u op.

Heeft u al een Collectieve Zorgverzekering voor Minima van ons, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dit kan via www.gezondverzekerd.nl.

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden voor de verzekering, wilt u een aanvraagformulier opvragen of heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Bel (14 013) of mail (sociaaldomein@abg.nl) dan onze afdeling inkomen. U kunt ook een afspraak maken met het Sociaal Raadsliedenwerk van het IMW. U kunt de Sociaal Raadslieden bereiken via telefoonnummer 076-524820 en via jeeftink@imwbreda.nl

Vragen over de Collectieve Zorgverzekering voor Minima van VGZ of CZ

Heeft u vragen over de verzekering? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van VGZ via telefoonnummer 0900 77 99 771 of kijk op www.vgz.nl/service-en-contact of https://www.vgz.nl/zorgverzekering/gemeenten/gemeentepakket. De klantenservice van CZ kunt u bereiken via telefoonnummer 088 555 77 77 of kijk op www.cz.nl/service-en-contact.