Controles bij garageboxen en bedrijven in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau

06 april 2022
foto garagedeur

Op dinsdag 5 april 2022 voerden de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau samen met de politie controles uit bij garageboxen en bedrijfspanden in Alphen en Baarle-Nassau. In totaal hebben zij ongeveer 40 garageboxen en 25 bedrijfspanden gecontroleerd. De controles hadden twee doelen: controleren op mogelijk criminele activiteiten en tips geven aan verhuurders om zichzelf en hun eigendommen beter te beschermen. Tijdens de controles constateerden zij gelukkig geen misstanden.

Tips aan verhuurders

Pandeigenaren kregen tijdens de controles tips, bijvoorbeeld over het opstellen van een goed huurcontract. Ook kregen zij het advies huurbetalingen altijd via de bank te laten verlopen en ruimtes pas te verhuren als de huurder een ID-bewijs heeft overlegd.

Daarnaast kregen verhuurders tips over extra maatregelen, zoals het plaatsen van camera’s op afgesloten terreinen, gebruik van een toegangspoort met registratie en het aanbrengen van goede verlichting. Tot slot is met verhuurders gesproken over de mogelijkheden om vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties te melden.

Baroniegemeenten werken samen in het BIT

De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert werken in deze acties samen als het Baronie Interventieteam (BIT). Hierbij sluiten waar nodig ook andere overheidspartners aan zoals politie, douane en belastingdienst.

Melden helpt

Misbruik van vastgoed gaat vaak gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Daarom roepen zij inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden op om het te melden als zij misstanden ervaren of vermoeden.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Of geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna anoniem door naar de politie en de gemeente.