Denkt u na over zonnepanelen op uw bedrijfsdak? Op 24 november opent de SDE++ subsidieronde

19 november 2020

Wij hebben als gemeente de ambitie om in 2030 op minimaal 49% CO2-vermindering uit te komen. Zonnepanelen op bedrijfsdaken is een van de manieren om duurzame energie op te wekken. Zeker gezien het feit dat we in onze gemeente tientallen bedrijfsdaken hebben met een dakoppervlakte van meer dan duizend vierkante meter.

Subsidie aanvragen

Op 24 november start weer een nieuwe SDE++ subsidieronde. Heeft uw bedrijf een groot dak en denkt u na over zonnepanelen? Dan is nú misschien wel het juiste moment. Hoe meer ondernemers overstappen op zonnepanelen op het dak, hoe meer plezier en (financieel) profijt we daar straks met z’n allen van hebben.

U kunt tot 17 december de subsidie aanvragen. We kunnen ons voorstellen dat u eerst wilt weten wat uw mogelijkheden zijn. Vanuit ons project ‘Zon opBedrijfsdaken’ mogen we vijftig dakscans aanbieden tegen gereduceerd tarief. U betaalt geen € 275,00 maar € 92,00; wij betalen de rest. Voor dat bedrag komt een zonnecoach van Enpuls op afspraak bij u langs om de mogelijkheden in kaart te brengen. Bijvoorbeeld of het pand geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen op het dak passen en hoeveel energie deze opleveren. De eerste dertig scans vonden inmiddels plaats.

Voor meer informatie over de subsidie of het aanvragen van een dakscan stuurt u een
e-mail naar duurzaamheid@abg.nl.