Doorkomst Ronde van Spanje op zondag 21 augustus 2022

20 juli 2022
afbeelding met tekst

La Vuelta (Ronde van Spanje) komt naar Nederland. Bij de etappe Breda-Breda op zondag 21 augustus doorkruist de route onze gemeente. Maak er vooral een feestje van en geniet van dit spektakel. Maar houd als inwoner ook rekening met tijdelijke wegafsluitingen en een parkeerverbod langs de gehele route.

Straten en doorkomsttijden Baarle-Nassau en Baarle-Hertog

De doorkomst door Baarle-Nassau en Baarle-Hertog heeft betrekking op de volgende straten (op volgorde van doorkomst, reclamekaravaan verwacht rond 12.15 uur, renners rond 13.15 uur): Bredaseweg - Hoogbraak - Chaamseweg - Nieuwstraat - Singel - Sint Annaplein - Alphenseweg

De straten in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog zijn op zondag 21 augustus 2022 afgesloten van ongeveer 11.30 uur tot ongeveer 14.30 uur.

Parkeerverbod

Langs de hele route is er een parkeerverbod van zaterdag 20 augustus 21.00 uur tot en met zondag 21 augustus 18.00 uur van kracht. Dit betekent dat er geen auto’s of andere voertuigen op de weg of in de parkeervakken langs het parcours mogen staan.

Extra spelregels

Daarnaast moeten we ons met z’n allen houden aan extra spelregels van de organisatie van de Ronde van Spanje voor nevenactiviteiten. Zo is direct naast, op of boven het parcours niets toegestaan. En ook het fietspad en de stoep naast het parcours moeten altijd vrij blijven (in verband met loopstromen en crowd management). En er zijn meer zaken die we voor moeten leggen aan de organisatie of die bij voorbaat al niet zijn toegestaan. Stuur ons daarom altijd een mail als u van plan bent iets te organiseren: apv@abg.nl.

Vrijwilligers gezocht

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om als evenementenverkeersregelaar bij te dragen aan een veilige doortocht. Meer weten of aanmelden: www.baarle-nassau.nl/vuelta.

Meer informatie

Alle gemeentelijke info staat op de gemeentelijke websites: www.baarle-nassau.nl/vuelta en www.baarle-hertog.be/vuelta. We breiden die informatie de komende tijd uit en houden die steeds actueel. Ook via social media, Ons Weekblad en andere uitingen houden we u op de hoogte over deze unieke gebeurtenis. Heeft u na het lezen van deze informatie toch nog vragen? Neem dan contact op met ons via mail: info@baarle-nassau.nl of bel +31 (0) 13 5075200.

La Vuelta Holanda

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus rijden de renners door de provincies Utrecht en Noord-Brabant met een klein uitstapje naar België (Baarle-Hertog). Er is een speciale website met alle informatie over de eerste drie etappes en het randprogramma, alles onder de noemer La Vuelta Holanda. Alles weten over La Vuelta Holanda: www.lavueltaholanda.com.

La Vuelta: we maken er samen een feestje van!