Drie inwoners van onze gemeente mee met burgerdeputatie Prinsjesdag

17 september 2019

Het is een oude traditie: een burgerdeputatie langs de route van de Koning en Koningin op weg naar het Binnenhof tijdens Prinsjesdag. Dit jaar kwam de burgerdeputatie uit Noord-Brabant en er waren drie inwoners van Baarle-Nassau bij. Maria Meeuwesen, Jacqueline van den Branden en Conny Wens stonden vandaag samen met 190 andere Brabantse vrijwilligers langs de route van de koninklijke stoet.

Sinds 1904 maakt een burgerdeputatie deel uit van het militair ceremonieel op Prinsjesdag. Ieder jaar verzorgt een andere provincie de deputatie. Dit jaar was de eer aan Noord-Brabant. Op initiatief van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, is het thema 'Zorgzaam Brabant' gekozen. De Brabantse samenleving kenmerkt zich door het woordje ‘samen’. Het aantal mantelzorgers en vrijwilligers dat zich inzet voor naasten in hun omgeving is groot. Zij verdienen het om extra in het zonnetje gezet te worden!

Vrijwilligers Zorgzaam Brabant

Iedere Brabantse gemeente vroeg een aantal vrijwilligers om deel te nemen aan de deputatie. In Baarle-Nassau waren dat:

  • Maria Meeuwesen uit Ulicoten. Maria is vervoersvrijwilliger, gastvrouw op inloopochtenden in Dorpshuis Ulicoten en actief bij de KBO.
  • Jacqueline van den Branden uit Baarle-Nassau. Jacqueline is vrijwilliger bij het Baols Bakske waar mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten. Jacqueline bezoekt ook eenzame inwoners en is coördinator vervoersvrijwilligers.
  • Conny Wens uit Baarle-Nassau. Conny is vrijwilliger bij het Boals Bakske. Ze houdt zich vooral bezig met de organisatorische taken. Zoals PR, communicatie en sponsoring.

Daarnaast zijn er mensen uitgenodigd die een Gouden Duim, een blijk van waardering voor inzet op sociaal terrein, uitgereikt hebben gekregen en genomineerden voor Brabander van het Jaar die pasten in het plaatje ‘Zorgzaam Brabant’