Dubbele Koninklijke onderscheiding in Baarle-Nassau: Lintje voor echtpaar Laurijssen-Adriaensen

26 april 2021
Ad Laurijssen en Joke Laurijssen-Adriansen

Sinds vanmorgen is onze gemeente twee Koninklijk gedecoreerden rijker: echtpaar Ad Laurijssen en Joke Laurijssen-Adriaensen uit Baarle-Nassau zijn beiden benoemd tot Lid in de orde van Oranje- Nassau. Gefeliciteerd! Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf bracht hen dit bijzondere nieuws persoonlijk, op gepaste afstand.

Mw. J.A.R.M. (Joke) Laurijssen - Adriaensen uit Baarle-Nassau (05-10-1948)

Mw. Laurijssen - Adriaensen is sinds januari 2010 bestuurslid en penningmeester van  seniorenvereniging Baarle. Daarnaast helpt ze jaarlijks 40 tot 50 leden met de belastingaangifte en met zorg- en huurtoeslagen. Ook organiseert ze evenementen, neemt ze deel aan regionale overleggen en draait ze bardiensten. In 2021 neemt mw. Laurijssen-Adriaensen afscheid als bestuurslid.

Van 2004 tot en met 2010 gaf mw. Laurijssen samen met haar man computercursussen voor de vereniging Oud-NS personeel (VOP) en ondersteunde ze bij andere activiteiten voor de VOP.

Mw. Laurijssen - Adriaensen was van 2005 tot 2010 mantelzorger voor haar schoonmoeder.

Van 2000 tot 2005 was mw. Laurijssen - Adriaensen vrijwilliger bij Dansclub Baarle. Ze nam deel aan de bestuursvergaderingen, organiseerde activiteiten en hielp met hand- en spandiensten.

Van 1979 tot 1991 verzorgde mw. Laurijssen - Adriaensen het wedstrijdsecretariaat bij Sjoelclub de Gloriaschijven. Van 1987 tot 1989 was ze voorzitter van de vereniging. Daarnaast organiseerde ze jaarlijks een toernooi.

Van 1972 tot 1992 was mw. Laurijssen - Adriaensen 20 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging Gloria UC. Ze deed ondersteunende werkzaamheden voor het jeugdbestuur, draaide 8 jaar lang bardiensten, en waste de shirts voor meerdere teams.

Mw. Laurijssen - Adriaensen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dhr. A.J.F. (Ad) Laurijssen uit Baarle-Nassau (31-08-1948)

Sinds januari 2010 is dhr. Laurijssen vrijwilliger bij Seniorenvereniging Baarle. Hij is coördinator en cursusleider van de inloopochtend laptop en tablet, is vrijwilliger voor de hulp- en klussendienst, ondersteunt bij alle activiteiten en evenementen en draait bardiensten.

Van 2004 tot 2010 was dhr. Laurijssen bestuurslid voor de vereniging voor gepensioneerden Oud NS-personeel (VOP). Naast zijn bestuurswerkzaamheden gaf hij onder andere computerlessen aan leden en verzorgde hij rondleidingen in de werkplaats.

Sinds 2010 is dhr. Laurijssen penningmeester en secretaris van de Volkstuinvereniging Baarle.

Van 2000 tot 2005 was hij vrijwilliger bij Dansclub Baarle. Hij nam deel aan de bestuursvergaderingen, organiseerde activiteiten en hielp met hand- en spandiensten.

Van 1972 tot 1992 was dhr. Laurijssen 20 jaar lang Jeugdvoorzitter bij voetbalvereniging Gloria UC. Van 1974 tot 1992 was hij bovendien Bestuurslid van het hoofdbestuur van de vereniging. Hij richtte in 1980 het meisjesvoetbal op en was jarenlang trainer en leider van diverse jongens- en meisjeselftallen. Daarnaast was hij scheidsrechter, verzorgde hij het verenigingsblad en organiseerde hij toernooien en evenementen. Sinds dit jaar is dhr. Laurijssen gestart als vrijwilliger in het klusteam van Gloria UC.

De heer Laurijssen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Eline Blok Fotografie