Eerste corona-besmettingen in Baarle-Nassau

20 maart 2020

Het coronavirus raakt elke gemeente en gemeenschap. Het was dan ook niet de vraag of maar wanneer er sprake zou zijn van de eerste formele melding van besmetting in de gemeente Baarle-Nassau.

De GGD heeft onze burgemeester vandaag op de hoogte gebracht dat twee inwoners van onze gemeente positief zijn getest op het corona-virus. Beide patiënten verblijven op dit moment thuis en maken het naar omstandigheden redelijk. Zij staan met hun gezinsleden onder controle en begeleiding van o.a. de GGD.

“Veel sterkte”

Burgemeester Marjon de Hoon - Veelenturf: “Het belangrijkste op dit moment is natuurlijk de gezondheid van de mensen die het betreft. Wij wensen hen en hun familie veel sterkte toe en een voorspoedig herstel.

Verdere gegevens zullen niet worden bekend gemaakt omdat we uiteraard de privacy van de patiënten en diens omgeving respecteren. Daarbij willen we natuurlijk verdere verspreiding zoveel als mogelijk voorkomen. Ik roep iedereen dan ook op te blijven handelen naar de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Alleen zo kunnen we verdere verspreiding zoveel mogelijk voorkomen. Let goed op uzelf en zorg voor elkaar. Samen moeten we hier doorheen zien te komen."