Energiecoaches

22 december 2021
afbeelding met gasvlam

In onze gemeente zijn een aantal energiecoaches actief. Zij hebben een opleiding gevolgd waardoor ze deskundige en onafhankelijke adviezen kunnen geven aan hun mede-inwoners.

Tijdens de huisbezoeken die de energiecoaches doen, komen ze met behulp van een checklist tot een energieadvies op maat. Ze gaan met de bewoners in gesprek over de verschillende besparingsmogelijkheden. Zo kunnen zij soms al direct energie besparen. Door eenvoudige aanpassingen te doen, kunnen de stookkosten direct worden verlaagd. Met als resultaat een lagere energierekening en minder Co2-uitstoot. Een win-win situatie dus!

Wilt u zelf energiecoach worden?

Wat leuk! Door energiecoach te worden bent u betrokken bij het verduurzamen van het wonen in onze gemeente. Samen met de andere energiecoaches vormt u een enthousiaste club met een warm hart voor toekomstbestendig wonen. U gaat ook een opleiding volgen waarin u wordt bijgepraat over de techniek en leert hoe u een goed adviesgesprek kunt voeren.

Meer vragen of wilt u zich aanmelden? Stuur een mailtje naar duurzaamheid@abg.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Alvast bedankt!

Heeft u interesse in een energieadviesgesprek?

Vraag het aan via de website van het Regionaal Energieloket.